[O2] Jak zabezpieczyć zderzak przed porysowaniem ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawekxc
    Classic
    • 2013
    • 2

A moim zdaniem taki przegląd o kant d..y rozbić..... Jeśli jeździcie X czasu samochodem to sami dobrze wiecie do go boli..... Do ASO tylko jeśli jest gwarancja i tylko po to żeby ją utrzymać. Najlepiej ze swoimi materiałami.
    BTW - rozbierałem dzisiaj hamulce w mojej 9-miesięcznej bryczce.
  • Jasiek81
    Drive
    • 2011
    • 52

Witam

czy ktoś próbował znaleźć metodę żeby zabeapieczyć lakier zderzaka przed porysowaniem podczas wyjmowania różnych rzeczy z bagażnika ?? (chodzi o poziomą płaszczyznę)

Miałem ten sam problem w nexii i tam nic nie było zrobione i po kilku latach nie wyglądało to dobrze... Obawiam się tego samego w skodzie.

Jakieś pomysły ??

Jeśli już to było kiedyś to proszę o przekierowanie do własciwego miejsca...

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Re: Jak zabezpieczyć zderzak przed porysowaniem ??

Zamieszczone przez Jasiek81
      Witam

czy ktoś próbował znaleźć metodę żeby zabeapieczyć lakier zderzaka przed porysowaniem podczas wyjmowania różnych rzeczy z bagażnika ?? (chodzi o poziomą płaszczyznę)

Miałem ten sam problem w nexii i tam nic nie było zrobione i po kilku latach nie wyglądało to dobrze... Obawiam się tego samego w skodzie.

Jakieś pomysły ??

Jeśli już to było kiedyś to proszę o przekierowanie do własciwego miejsca...
      Tu masz oklejone folia

a tu patent z miloteca

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

Jasiek81, zawsze mozesz też zrobić taki myk http://www.detailingbliss.com/forum/...ies-custom.htm :diabelski_usmiech
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Art221
          Drive
          • 2011
          • 64

Ja myslałem o tym (aukcja z superba ale dla octavi też jest) : http://allegro.pl/stal-listwa-z-zagi...781409583.html
          Zastanawiam się tylko czy przy stosunkowo małej sztywności karoserii w octaviach może o tą listwę ocierać klapa bagażnika.

Komentarz

• pandzik
            RS
            • 2011
            • 2254
            • Seat

Jasiek81, Pasek folii bezbarwnej za 30-50zł.

[ Dodano: Czw 25 Sie, 11 08:50 ]
            Maru 123, Fajna sprawa

Komentarz

• Jasiek81
              Drive
              • 2011
              • 52

Dzięki wszystkim za info.

Najbardziej mi się podaba ten patent z miloteca (srebny do antracytu będzie mi pasował, zresztą relingi też mam srebne) bo jeśli chodzi o folię to mam obawy że po wielokrotnym myciu zacznie odchodzić.

Folię zamierzam zastosować na progach przy czym zauważyłem że próg pod zawiasami przednich drzwi ma przetłoczenie polegające na obniżeniu ok 2mm i zawsze tam się zbiera bród... Czyżby kandydat do pierwszej rdzy ??
              Kiedyś jeździłem nexią i 80% nexii hatchbak pięciodrzwiowych ma przerdzewiały spód tylnych lewych drzwi (własciwie to zgniły) - podejrzewam wadę fabryczną odprowadzenia wody - stąd jestem teraz troche wyczulony na punkcie miejsc gdze się zbiera bród, woda i inne takie a folią będzie troche ciężko tam zadziałać bez odkręcania drzwi.
              Kolejną miejscówka którą chciałbym zabezpieczyć są progi tuz za przednimi kołami od spodu - przed octavią miałem lanosa z salonu który jeżdził w domu 12 lat i jak sprzedawałem to własnie w tym miejscu progów już nie było...

Chciałbym nadmienić że chcę pojeździć octavią tak z 10 lat... (nexia i lanos dały radę to mam nadzieje że octavia też da radę...)

Komentarz

• vaz
                Elegance
                • 2010
                • 799
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam założoną taką listwę
                Załączone pliki
                Antyfotoradar Valentine1
                Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz